page_banner

Како што расте интересот за УВ, производителите на мастило развиваат нови технологии

Со текот на годините, енергетското лекување континуирано се пробива меѓу печатачите.Најпрво, мастилата со ултравиолетови (УВ) и електронски зрак (EB) се користеа за можностите за моментално лекување.Денес, придобивките од одржливоста и заштедата на трошоците за енергија наУВ и EB мастиласе од зголемен интерес, а УВ ЛЕР стана најбрзо растечкиот сегмент.

Разбирливо е дека водечките производители на мастила ставаат значајни ресурси за истражување и развој во нови производи за пазарот за лекување на енергија.

EkoCure UV LED мастилата на Flint Group, со двојни способности за стврднување, ги претставуваат печатачите со разновиден избор и може да се стврднат со користење на стандардни живи светилки или UV LED.Покрај тоа, EkoCure ANCORA F2, исто така со технологија за двојно стврднување, е специјално дизајниран за етикети на храна и апликации за пакување.

„Flint Group е лидер во Narrow Web делумно поради нејзиниот фокус на иновациите“, рече Никлас Олсон, глобален директор за производ и комерцијална извонредност..


Време на објавување: мај-08-2023 година